Honosítás

                           Teljeskörű ügyintézés, a műszaki vizsgától a rendszám kiadásáig! 

A külföldről behozott gépjárművek forgalomba helyezésének legfontosabb feltétele az egyedi forgalomba helyezési engedély ( műszaki vizsga ) vagy a meglévő, érvényes külföldi műszaki vizsga honosítása. Érvényes műszaki vizsgával rendelkező gépjárművek esetén az eljárás neve honosítás.

Külföldi autó esetében gyakran nem egyszerű annak Magyarországon történő forgalomba helyezése. Ebben lehet segítségére az autó honosítása, melynek elintézése azonban bonyolult, egy elfoglalt ember számára túlzottan időigényes lehet. Ha viszont minket bíz meg a feladattal, az Ön idejét nem rabolja majd senki!

Mielőtt valaki eldönti, belevág-e egyedül az útvesztőbe, célszerű számba venni, hogy mit is takar igazából a gépjárműhonosítás.

Az autónak elsősorban sikeres műszaki vizsgát kell tennie. Az itt kiállított műszaki adatlappal a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt kell felkeresni, ahol regisztrációs díjat kell fizetnünk. A regisztrációs díj mértéke az autó motorjának típusától, környezetvédelmi besorolástól, lökettérfogattól és az első külföldi forgalomba helyezéstől függ.

A honosítási ügyintézés előtt átnézünk minden szükséges dokumentumot, így velünk biztosan elkerülheti a sikertelen forgalomba helyezést, honosítást.

Az okmányirodában befizetésre kerül a forgalmi, a törzskönyv, a rendszám, lleték. Ha minden gördülékenyen megy, akkor ezzel zárul le az az eljárás, ami az autó magyarországi forgalomba helyezéséhez szükséges.

Nem kell külön hangsúlyozni, hogy komoly procedúráról van szó, nagy buktatókkal, így a felelősség és a figyelem is hatalmas kell, legyen ahhoz, hogy ne húzódjon el ügyünk a végtelenségig. Ha Ön is gyorsan és problémamentesen szeretné intézni gépjárműve honosítását, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 

Ha bármi kérdése van hívjon bátran és mi SEGÍTÜNK!            Tel: +36 20 579 5965